Welkom bij Duitse Herderkennel v.d. Beekslanden.

Onze kennel heet v.d. Beekslanden en bestaat sinds 1995. Daarvoor hadden we ook al een aantal nesten gefokt, maar dan onder de kennelnaam “v.Reinbach”. Sinds 1983 zijn we met de Duitse Herdersport bezig.


cherry_standDe stammoeder van onze kennel is Cherry am Klooster Bergen, een teef die bewezen heeft goed te kunnen vererven. Met haar hebben we nesten gefokt met de volgende reuen: Mark v. Haus Beck, Bac v. Hühnegrab , Fanto v. Hirschel, Randy v. Nieuwlandshof, Ero v. Batu, Hanno v.d. Wienerau, Amigo v. Belgier, Ursus v.d. Steinhägerquelle.

Ze werd geboren in 1987 en is bij ons gebleven totdat ze in 1999 stierf. Er zijn verschillende goede nakomelingen op clubmatches uitgebracht, zoals Esmee v. Reinbach (moeder van de Auslese-teef Ginger v. Blickfeuer), Gonnie v. Reinbach, Glenda v. Reinbach, Kessy v. Reinbach, Aika v.d. Beekslanden enz.

Toen we een eigen kennelnaam zochten, hebben we eerst aangevraagd voor de naam v. Haus Cherry, maar helaas deze naam werd niet toegestaan, omdat zoiets dergelijks al in Japan voorkwam. Daarom de naam v.d. Beekslanden, naar de landerijen, waar we vanuit de huiskamer op uitkijken.

V.d. Beekslanden is gesitueerd aan de rand van het dorp Buinen, iets ten oosten van Borger, op de lijn Assen-Stadskanaal. Dus in de provincie Drenthe.

Wij trainen bij kr.gr. Hoogeveen, wel een aardig eind rijden, maar voor goede trainingsmogelijkheden en………………een stukje gezelligheid hebben we dat graag over. De training betreft zowel kynologie als ook africhting.

album1Binnen onze kennel wordt steeds met 1, hooguit 2 teven gefokt. Daardoor hebben we maar een paar nestjes per jaar. We fokken uitsluitend met aangekeurde teven. Op dit moment hebben we 2 fokteven, nl. Quirin en Jolly.

De puppies worden in huis geboren en blijven daar ook de eerste 3 weken. Zo doen ze al vroeg allerlei ervaringen op. Daarna gaan ze naar een kennel in de garage. Tijdens deze periode halen we ze iedere dag naar binnen om weer zoveel mogelijk dingen mee te maken, o.a. ook de omgang met kinderen en andere honden en natuurlijk allerlei huishoudelijke activiteiten.

Bij iedere pup komt een certificaat van foknivo en een koopcontract. Verder krijgt iedere nieuwe eigenaar van een pup ook een map met allerlei wetenswaardigheden, varierend van afstamming en examengegevens van de ouderdieren tot informatie over de VDH en de voeding. Binnen onze kennel wordt gevoerd met de producten van Royal Canin, zo ook voor de puppies. Nieuwe eigenaren kunnen een zak voer erbij kopen, maar in elk geval krijgen ze een hoeveelheid voer mee, zodat de overgang naar een andere soort voer soepel en zonder problemen kan verlopen.

inhandpup5

  • p1
  • p4
  • p4a
  • p3a
  • p3
  • p2a
  • p2
  • p1a
  • p5a
  • p5